Haberler

CNN Türk

CNN Türk

Her boyutuyla ‘kıskançlık’ konusunun tartışıldığı programda, Doç. Dr. Levent Mete, Sosyolog Zeynep Banu Dalaman, Doç. Dr. Yılmaz Yazıcıoğlu, Psikiyatrist İnci Vural ve İlahiyat Uzmanı Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı Şirin Payzın’ın diğer konukları oldular.

Kıskançlığın tanımı ile başlayan programda, sosyal ve toplumsal olarak yaşadığımız her problemin temelinde kıskançlığın yer aldığı belirtildi. Kıskançlık duygusunun kontrol altına alınamadığı durumlarda ruh hastalığı boyutlarına varan, sosyal ve toplumsal hayatı bozan davranışlar yaratarak ciddi psikozlar oluştuğunu belirten uzmanlar, sorunun nedenini ve çözümünü ‘kişinin yaşadığı özgüven problemlerine’ bağladılar.

Konunun ‘dijital kıskançlık’ başlığı altında fikirlerini açıklayan AdresGezgini Sosyal Medya Uzmanı Işıl Yılmaz, dijital kıskançlığın da ‘özgüven’ eksikliğinden ileri geldiğini belirtti. Sosyal ortamlarda kişilerin kendilerini her zaman mutlu, neşeli ve eğlenceli olarak konumlandırdıklarını ve bireylerin bu sebeple birbirlerinin mutlu hayatlarını kıskandığını söyleyen Işıl Yılmaz, internetin insan davranışlarını değiştirdiğini, artık sosyal ortamlarda herkesin birbirini ulaşılabilir görmesinden kaynaklanan eşitlik duygusuyla kendisinden daha mutlu daha sosyal olanı kıskandığını ifade etti.

Programın sonunda bireylerin ve toplumların hayatlarına sevgiyi daha çok sokarak kıskançlık duygusunu kontrol edilebileceği olgusuna varıldı. Kişilerin öncelikle kendilerini sevmelerini, böylece öz güven eksikliğini giderebileceklerini daha sonra ise etrafındakileri daha çok severek zarar verici kıskançlığı sağlıklı kıskançlık boyutunda tutabilecekleri ifade edildi.

İsterseniz Hızlı Başvuru Formu Doldurun,

Hızlı Başvuru Formu

İsterseniz Telefon Randevusu Alın, Biz Size Ulaşalım!

İsterseniz Telefon Randevusu Alın,
Biz Size Ulaşalım!

Telefon Randevusu Al